Jako nadzienia możesz użyć swojego ulubionego dżemu lub kremu czekoladowego. Z każdego z nich możesz zrobić jedną połówkę. Jedynym ograniczeniem w tym przypadku jest Twoja wyobraźnia.
Rozpuść drożdże w szklance ciepłej wody. Następnie do mieszanki dodajemy cukier. Mąkę należy przecedzić przez sito i umieścić w osobnej misce. Stopniowo dodajemy roztwór drożdży i olej słonecznikowy.
Wyrobić ciasto rękoma. Wyrobione ciasto trzymamy w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Podziel ciasto na trzy równe porcje. Każdy kawałek powinien mieć około 5 mm grubości. Kolejno podziel każdy kawałek na osiem równych trójkątów. Umieść jedną łyżeczkę dżemu u podstawy trójkąta. Zwiń ciasto w rulon. Następnie wysmaruj blachę masłem lub wyłóż papierem do pieczenia.