Najpierw przygotujemy ciasto. Weź dwie miski. Do jednej wbij jajka a do drugiej żółtka. Żółtka utrzyj z połową cukru. Pod koniec procesu ucierania dodaj olej, orzeszki, biszkopty oraz proszek do pieczenia. Białka ubij z drugą połową cukru. Delikatnie wymieszaj obie masy.
Przygotuj blachę o wymiarach 40×28 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie wylej na nią ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Włóż do tak nagrzanego piekarnika blachę i piecz około osiem – dziesięć minut, w zależności od piekarnika. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je na dwie części.
Gdy mleko się zagotuje, dolej do niego masę z mleka i budyniu, Całość gotuj na małej mocy palnika, ciągle mieszając aż uzyskasz jednolity, gęsty krem.
Masło roztop i dodawaj przy pomocy łyżek do masy budyniowej. Zwróć uwagę, by za każdym razem dokładnie wszystko wymieszać. Gdy masa nieco przestygnie, ale nie będzie jeszcze zimna, wyłóż ją na wystudzone ciasto i przykryj ją drugą częścią ciasta, która została wcześniej odkrojona.