Rewelacyjny, szybki jabłecznik. Smakuje genialnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Kiedy spróbujesz raz, z pewnością wrócisz do tego przepisu.

Doskonała szarlotka gotowa w kwadrans.

Poniżej przepis na doskonałe, wilgotne i pyszne ciasto, na którego przygotowanie wystarczy nam jedynie 15 minut. Jabłecznik z delikatnym, budyniowym kremem to prawdziwy raj dla podniebienia.

Składniki:

Ciasto:

  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5- 2 szklanki mąki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka

Krem:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie: