Nieoczywisty wybór składników zaskoczy gości i na pewno zrobi na nich spore wrażenie. Jednocześnie kapusta w cieście jest szybka i bardzo łatwa w przygotowaniu, dlatego sprawdzi się na każdą okazję. Koniecznie wypróbuj!
Czas potrzebny do przygotowania przystawki: mniej niż pół godziny.
Główkę kapusty wkładamy do garnka i gotujemy przez kilka minut, aby z łatwością oddzielić od siebie liście. Gdy warzywo zmięknie, wyciągamy je i czekamy do ostygnięcia.
W międzyczasie w misce mieszamy mąkę z jajkami, majonezem oraz wybranymi przyprawami. Robimy to powoli i bardzo dokładnie, aby wszystkie składniki się połączyły, a ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję.
Gdy kapusta ma już odpowiednio niską temperaturę, oddzielamy poszczególne liście od główki. Każdy liść dzielimy na mniejsze części i dokładnie obtaczamy w cieście. Rozgrzewamy patelnię i na oleju smażymy liście, aż będą chrupiące i złociste.