Ta przekąska skradła serce moich gości. Ta kapusta w cieście zawsze wchodzi przepysznie.

Francuska przystawka to doskonały początek udanego przyjęcia.

Nieoczywisty wybór składników zaskoczy gości i na pewno zrobi na nich spore wrażenie. Jednocześnie kapusta w cieście jest szybka i bardzo łatwa w przygotowaniu, dlatego sprawdzi się na każdą okazję. Koniecznie wypróbuj!

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 3 jajka
  • 4 duże łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • ulubione przyprawy

Czas potrzebny do przygotowania przystawki: mniej niż pół godziny.

Przygotowanie:

Główkę kapusty wkładamy do garnka i gotujemy przez kilka minut, aby z łatwością oddzielić od siebie liście. Gdy warzywo zmięknie, wyciągamy je i czekamy do ostygnięcia.

W międzyczasie w misce mieszamy mąkę z jajkami, majonezem oraz wybranymi przyprawami. Robimy to powoli i bardzo dokładnie, aby wszystkie składniki się połączyły, a ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję.

Gdy kapusta ma już odpowiednio niską temperaturę, oddzielamy poszczególne liście od główki. Każdy liść dzielimy na mniejsze części i dokładnie obtaczamy w cieście. Rozgrzewamy patelnię i na oleju smażymy liście, aż będą chrupiące i złociste.

Smacznego!