Nie potrzebujesz piekarnika, aby je przygotować. Nie będą też potrzebne umiejętności kulinarne. Wystarczą chęci i parę chwil wolnego czas. Możesz je przyrządzić razem z dziećmi, będzie to świetna forma spędzenia wspólnie czasu. Przygotujesz je bardzo szybko, dlatego przepis jest idealny w momencie, gdy oczekujesz gości, a w domu brakuje słodkości lub gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego.
Przygotuj budyń zgodnie z informacjami na opakowaniu. Odstaw go do wystudzenia, aby zapobiec powstawaniu kożucha przykryj go folią spożywczą. Gdy budyń ostygnie zacznij ubijać śmietankę i dodaj do niej budyń, wymieszaj. Uzyskałeś krem o smaku waniliowym lub śmietankowym, w zależności jakiego budyniu użyłeś.
W blaszce lub na talerzu umieść herbatniki, posmaruj je warstwą kremu i ponownie ułóż na herbatniki. Kolejną warstwą kremu i herbatników. Górną warstwę możesz nasączyć rumem lub kawą, aby wzmocnić smak deseru. Następnie przygotuj polewę.
Mleko podgrzej z masłem aż się roztopi, dodaj cukier oraz kakao i wymieszaj. Polej ciasto i poczekaj aż zastygnie. Gotowe! Zamiast polewy możesz posypać całość kakao lub cukrem pudrem