Mięso pieczone w folii – niezwykle smaczne. Można jeść albo na ciepło, albo na zimno. Rewelacyjny smak

To mięso można jeść albo na ciepło, albo na zimno, jak wolisz!

Może być ono świetnym dodatkiem do obiadu lub kanapki. Spróbujesz je raz, a już nigdy nie kupisz sklepowej wędliny!

Składniki:

  • 1 kilogram wieprzowiny

Składniki na marynatę:

  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka chmielu Suneli (według uznania)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka papryki
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu

Na samym początku najlepiej przygotować marynatę:

Przygotuj miskę. Przeciśnij do niej przez praskę ząbki czosnku. Do niego dodaj sól, cukier, chmiel suneli, czarny pieprz, kurkumę, paprykę i wlej olej roślinny. Całość należy dokładnie wymieszać.

Mięso należy umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzyj je przygotowaną marynatą. Następnie zawiń je w dwie warstwy folii i odłóż do lodówki na około 2 godziny.

Po upływie określonego czasu przełóż mięso do naczynia do pieczenia. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez godzinę. Po wyznaczonym czasie należy wyjąć formę z piekarnika, folię z mięsa wyjmij i włóż je z powrotem do piekarnika na 15 minut.

Danie jest gotowe do podania. Życzymy smacznego!