Te pyszne smażone roladki pekińskie będą hitem na każdej imprezie – Zachowaj lepiej ten przepis.

Wymieszać jajka z odrobiną soli i pieprzu. Dodaj mąkę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Każdy liść kapusty powinien być obtoczony w cieście. Następnie smażyć z obu stron na gorącym oleju. Ciasto powinno być dobrze zrumienione.

Kiedy liście są już gotowe, połóż je na talerzu przykrytym papierowym ręcznikiem. Pomoże to odsączyć nadmiar tłuszczu. Pokrój pomidory i szynkę na małe kawałki. Następnie zetrzeć ser na tarce o małych oczkach. Dodaj szczypiorek, sól i pieprz do smaku.

Wymieszaj majonez z nadzieniem. Łyżką nałóż odrobinę nadzienia na brzegi każdego liścia. Następnie zwiń go w rulon. Najlepiej robić to na gładkiej, równej powierzchni.

Roladki są gotowe, abyś mógł się nimi cieszyć. Smacznego! Podziel się tym przepisem z przyjaciółmi!

Czytaj dalej