Pyszny, kakaowy spód połączone z twarogiem sprawia, że ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Ten wypiek nie może się nie udać.
3 żółtka i masło połączyć z suchymi składnikami, czyli z: mąką, cukrem proszkiem do pieczenia oraz z kakao. Składniki wyrobić na gładkie ciasto, a następnie podzielić je na 2 części, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około pół godziny.
Twaróg drobno pokruszyć, dodać do niego 150 gram cukru pudru i żółtko z cukrem waniliowym. Dla wyrazistszego smaku można dodać również odrobinę wyparzonej i startej skórki z cytryny. Ubite białka wymieszać z przygotowanym twarogiem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Pierwszą połowę ciasta rozwałkować lub odrywać na mniejsze kawałki i układać na blaszce, aby zajęły one wolną przestrzeń. Na tę warstwę wyłożyć twarogową masę, a na nią zetrzeć drugą połowę ciasta. Tę drugą część można nawet zamrozić, aby lepiej ścierało się ją na tarce o grubych oczkach.
Całość piec 30 minut w 180 stopniach. Ewentualnie należy wydłużyć proces pieczenia, aby ciasto po sprawdzeniu było upieczone do suchego patyczka.