Jego wspaniała konsystencja i pyszny smak sprawią, że będziesz wracać po więcej. Każdy, kto go spróbował, będzie pod wrażeniem Twoich wyjątkowych umiejętności kulinarnych.
Na początku ubić razem jajka i cukier. Gdy jajka będą już gotowe, dodać miękkie masło i 2,5 szklanki mąki. Ciasto powinno być zagniecione. Pozwól mu odpocząć przez 15-20 minut.
W między czasie zaczynamy przygotowywać krem. Najpierw dobrze łączymy cukier z jajkami. Następnie dodajemy mąkę. Łączymy, a następnie dodajemy zimne mleko.
Doprowadzamy mieszaninę do wrzenia na małym ogniu. Ciągle mieszaj, aby nie powstały grudki. Kiedy zaczyn zacznie wrzeć, wyłącz ogień i odstaw na bok. Teraz możemy przystąpić do pracy. Następnie zwijamy go i dzielimy na 14 części. Każdy z nich powinien być mniej więcej tej samej wielkości co patelnia.
Każdy kawałek powinien być pieczony na gorącej, suchej patelni na średnim ogniu. Ponieważ ciasto piecze się szybko, należy je uważnie obserwować! Każda warstwa ciasta powinna być pokryta kremem. Orzechy zmiksować i posypać nimi ciasto.