
Jajka wymieszać trzepaczką z cukrem i z cukrem waniliowym.

Dodaj trochę mleka – wymieszaj.

Stopniowo mieszaj przesianą mąkę, skrobię i mieszaj na jednolitą mieszankę.

Na koniec dodaj resztę mleka, roztopione masło i szczyptę soli.

Bierzemy część ciasta, mieszamy z kakao i tworzymy ciemne ciasto.

Wlej ciemne ciasto do butelki i zrób otwór w pokrywce.

Teraz jasne ciasto przelej na rozgrzaną patelnię i upiecz z jednej strony.

Ułóż wzór ciemnego ciasta na jasnej warstwie.

Odwracamy i pieczemy.

Posyp cukrem, zawiń i podawaj.

Druga opcja – wylewamy na patelnię ciemne ciasto z butelki, jednocześnie „malując” spiralę.

Upiecz przez chwilę na patelni, a następnie wylej jasne ciasto za pomocą chochli.

Piecz jak klasyczny naleśnik.
