Słodkie, łatwe i szybkie kremy, które można użyć do ptysi czy kremówek. Przepisy.

Idealny krem do ciast – zarówno do ich dekoracji, jak i nadzienia. Wykonany jedynie z 3 składników.

Przedstawiam wam przepis na najlepszy krem do ciast i deserów. Idealnie sprawdzi się podczas przygotowywania kremówek. Przepis jest banalnie prosty i każdy jest w stanie sporządzić ten krem.

Składniki:

  •  125 g masła;
  •  3 ml mleka;
  •  200 g cukru pudru.

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności przesiej cukier puder przez sitko. Następnie dodaj do niego miękkie masło i mleko oraz wszystko wymieszaj. Jest to bardzo prosty krem, łatwy w przygotowaniu, a który pozwoli Ci na udekorowanie swoich wypieków w idealny sposób. Krem nadaje się nie tylko do zdobienia, ale również do nadziewania ciast i ciastek.

Szybki krem budyniowy

Składniki:

  •  200 g cukru pudru;
  •  500 ml mleka;
  •  4 żółtka
  •  50 g mąki pszennej;
  •   łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego.

Sposób przygotowania:

Przesiej cukier puder. Wymieszaj go z żółtkami, wanilią oraz mąką na gładką masę. Zagotuj mleko, a następnie wlej przygotowaną wcześniej masę do mleka i gotuj na małym ogniu. Mieszaj krem do momentu, aż masa zgęstnieje. Przestać gotować. Do ostudzonego kremu możesz następnie dodać różne dodatki, np. wiórki kokosowe.

Smacznego!