
Przygotuj masło, miód, jajka i sól w małej misce. Następnie umieść miskę w dużym garnku z pokrywką. Włącz gaz i mieszaj składniki, aż się połączą. Wymieszaj masę z sodą oczyszczoną.
Masa powinna się spienić. Dodaj do niej odrobinę mąki i ponownie wymieszaj, aż do połączenia. Możesz teraz wyjąć garnek z kuchenki i pozwolić misce ostygnąć. Gdy masa ostygnie, dodaj pozostałą mąkę do miski i wymieszaj ciasto.

Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę. Podziel je na osiem równych porcji. Każdą część rozwałkowujemy na okrągły placek. Każdy z nich smażymy na suchej patelni przez około 1-2 minuty z każdej strony. Przygotować krem z mleka skondensowanego i śmietany. Oba składniki zmiksować do uzyskania gładkiej masy.

Krem rozprowadzić równomiernie na naleśniku. Następnie nakładać na przemian naleśnik z kremem. Wierzchnią warstwę powinna stanowić porcja kremu. Deser wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, aby składniki się połączyły. Całość można udekorować polewą z ciemnej czekolady.