Mięso pieczone w folii na ciepło i na zimno. Świetnie nadaje się na kanapki lub obiad, zarówno z sosem pieczeniowym, jak i na zimno. Na pieczeń wybieram schab, ale możesz użyć dowolnego innego mięsa.
Najpierw przygotuj marynatę. Połącz wszystkie przyprawy z olejem. Opcjonalnie możesz dodać do przepisu rozmaryn lub jałowiec, ale to już zależy od Ciebie. Następnie, przygotuj mięso. Dobrze je umyj i osusz. Natrzyj mięso marynatą.
Mięso, które zostało zmarynowane będzie delikatniejsze. Zawiń dokładnie mięso w folię aluminiową i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Jeśli nie posiadasz folii, użyj rękawa do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 200°C. W międzyczasie, przygotuj blachę do pieczenia lub brytfannę. Umieść mięso w pojemniku i pozostaw do schłodzenia na co najmniej 60 minut. Wyjmij mięso z lodówki i zawiń je w folię. Kontynuuj pieczenie przez 15 minut bez folii.