Ta delikatna, pyszna rolada z mięsa mielonego jest oparta na przepisie mojej babci. Będzie smakować wszystkim. Oto przepis.

Oto, jak zrobić pyszną, rozpływającą się w ustach roladę z mielonej kiełbasy wieprzowej. Świetnie nadaje się na obiad.

Jest łatwa do zrobienia i smakuje wyśmienicie. Można ją podawać na ciepło lub na zimno. To danie ma jeszcze jedną zaletę: możesz przygotować roladę z wyprzedzeniem, zamrozić ją, gdy będzie gotowa do pieczenia, a następnie po prostu wstawić do piekarnika w odpowiednim czasie.

Składniki na roladę

  • mielone mięso wieprzowe – 1 kg
  • mleko – 100 ml
  • Czosnek – 2 do 3 ząbków
  • Pieprz czarny mielony – 1 łyżeczka

Nadzienie:

  • Trochę startego sera
  • Trochę musztardy/ketchupu

Również:

Odrobina kwaśnej śmietany

Wykonanie: