Będziesz zachwycony tymi delikatnymi klopsikami w sosie pomidorowym. Dodatkowy przepis znajdziesz pod tym przepisem.
Cebulę drobno posiekaj. Połączyć ją z mięsem i ryżem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie wyciśnij czosnek. Wymieszaj masę mięsną z jajkiem, czosnkiem i marchewką. Doprawić i dobrze wymieszać.
Z masy zrobić małe nacięcia, a następnie ułożyć je w naczyniu do pieczenia. Składniki sosu wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozprowadzić go równomiernie na klopsikach. Piec danie przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Posyp klopsiki tartym cheddarem. Smacznego!
Mięso i kapustę wymieszać razem, myjąc kapustę. Do masy dodać posiekaną cebulę wraz z jajkami i przyprawami.