Mięso jest jednym z najlepszych składników, z których możesz wykonać pyszne, soczyste i najdelikatniejsze kotlety. Dodatkowych atutem jest łatwość ich wykonania i krótki czas, który spędzisz w kuchni.
Będą smakować rewelacyjny zarówno ze świeżymi jarzynami, jak i kaszą, ryżem, czy tradycyjnymi ziemniakami.
W pierwszej kolejności należy bardzo dokładnie obmyć mięso i przygotować pojedyncze porcje. Zawinąć w folię i dzięki użyciu tłuczka rozbić. Dzięki temu mięso podzielisz na cienkie części. Używając praski przecisnąć czosnek, który wraz z musztardą należy wymieszać.
Składniki można mieszać wedle własnych upodobań smakowych. Mięso należy teraz doprawić solą, pieprzem, oraz uprzednio przygotowaną mieszaniną czosnku i musztardy. Jaja połącz z solą. A mięso panierować w kolejności: mąka, jajka, mąka, jajka.
Powstałe w ten sposób kotlety należy smażyć na palniku o średniej mocy. Przed umieszczeniem ich na patelni olej powinien być dobrze rozgrzany. To najlepszy sposób, żeby w szybki sposób uzyskać pyszne kotlety o złocistej barwie.