Kotlety mięsne z małym sekretem. Zaskoczę Cie tym przepisem

Przepis na kotlety o niezwykłym smaku – a to wszystko związane jest z małą tajemnicą

Mięso jest jednym z najlepszych składników, z których możesz wykonać pyszne, soczyste i najdelikatniejsze kotlety. Dodatkowych atutem jest łatwość ich wykonania i krótki czas, który spędzisz w kuchni.

Będą smakować rewelacyjny zarówno ze świeżymi jarzynami, jak i kaszą, ryżem, czy tradycyjnymi ziemniakami.

Potrzebne produkty:

  • 1 kg mięsa wieprzowego,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • Sól oraz pieprz wedle własnych upodobań smakowych,
  • 6 całych jajek,
  • 150 gram mąki pszennej,
  • Olej do smażenia

Sposób wykonania:

W pierwszej kolejności należy bardzo dokładnie obmyć mięso i przygotować pojedyncze porcje. Zawinąć w folię i dzięki użyciu tłuczka rozbić. Dzięki temu mięso podzielisz na cienkie części. Używając praski przecisnąć czosnek, który wraz z musztardą należy wymieszać.

Składniki można mieszać wedle własnych upodobań smakowych. Mięso należy teraz doprawić solą, pieprzem, oraz uprzednio przygotowaną mieszaniną czosnku i musztardy. Jaja połącz z solą. A mięso panierować w kolejności: mąka, jajka, mąka, jajka.

Powstałe w ten sposób kotlety należy smażyć na palniku o średniej mocy. Przed umieszczeniem ich na patelni olej powinien być dobrze rozgrzany. To najlepszy sposób, żeby w szybki sposób uzyskać pyszne kotlety o złocistej barwie.