Czy nadal robisz panierkę tradycyjną metodą? Znam o wiele łatwiejszy sposób.

Filety z piersi kurczaka w złotej panierce to jedno z najczęstszych dań goszczących na naszych patelniach. Od zawsze obtaczamy mięso w bułce i jajku i wielu z nas nie wyobraża sobie, że można inaczej.

Dzisiaj udowodnię ci, że marynowane kotlety są równie smaczne, a wymagają mniej pracy. Przy okazji nie wybrudzisz się także lepką panierką! W tym przepisie nie będzie ani jajek, ani mąki. Jeżeli zastanawiasz się, jak zrobić chrupiące kotlety z kurczaka bez tradycyjnej panierki, to koniecznie zapoznaj się z tym przepisem.

Do przygotowania kotletów będziesz potrzebować:

  • pierś z kurczaka – 4 sztuki
  • musztarda – 30 g
  • czosnek – 4 ząbki
  • miód – 40 g
  • majonez – 50 g
  • olej słonecznikowy – 30 ml
  • mielona czerwona papryka
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania: