Ta przekąska jest niezwykle smacznym i pomysłowym wykorzystaniem cukinii. Oto przepis.

Jeśli szukasz ciekawego przepisu na wykorzystanie cukinii, śmiało wypróbuj ten przepis!

Te kotlety warzywne w cieście są świetną alternatywą tradycyjnych kotletów z mięsa.  Pieczone są w piekarniku z małą ilością tłuszczu, więc idealnie sprawdzą się na diecie. Idealne dla wegetarian i nie tylko! Świetnie się sprawdzą na rodzinnej imprezie czy uroczystościach.

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • dwie cukinie
  • 4 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki cukru
  • 100 ml mleka
  • pół kostki drożdży

Składniki na nadzienie:

  • 150 g cukinii
  • dwie łyżki oleju
  • 150 g cebuli
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka soli

Do posmarowania:

  • 1 jajko

Sposób przygotowania: