Za pomocą miksera wymieszać w misce twaróg. Dodaj całe jajka, mieloną wołowinę, sól i pieprz. Połączyć wszystko. Wymieszaj wszystko razem. W osobnej misce wymieszaj wodę i bułkę tartą. Połącz mieszankę z mięsem.
Nasmaruj olejem blachę do pieczenia. Z masy uformuj kotlety i ułóż je na blasze do pieczenia. Piecz całość przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie możesz wyjąć jednego klopsa i pokroić go w plastry.
Jest gotowy, jeśli nie jest surowy w środku. Podczas gdy klopsiki będą się gotować, przygotuj sos. W rondelku rozpuść masło. Kiedy stanie się płynne, dodaj mąkę, ciągle mieszając. Ciągle mieszając, smaż całość na małym ogniu przez 2 minuty.
Zagotuj wodę, aż mąka zbrązowieje. Śmietanę, sól, pieprz i śmietankę wymieszać razem trzepaczką. Klopsiki podawać z ziemniakami i sosem. Klopsiki można również podawać z ryżem, makaronem lub kaszą.