Jest ono niezwykle delikatne i puszyste, co sprawi, że każdy, który go spróbuje, od razu się w nim zakocha. Przygotowanie jest niezwykle szybkie i łatwe, nie będziesz miała problemu ze stertą brudnych naczyń!
Jest to idealne rozwiązanie dla gospodyń, którym zależy na czasie i jak najlepszym deserze. Nie będziesz musiała czekać, aż ciasto urośnie. Oczaruj swoich gości wyśmienitym ciastem kefirowym! Zapewniamy, że każdy pokocha je od razu po pierwszym kęsie.
Jajka, cukier i kefir wymieszaj razem używając miksera lub blendera. Następnie zacznij powoli dodawać mąkę, ciągle mieszając masę. Później dodaj proszek do pieczenia i rodzynki.
Całość wymieszaj. Ciasto już jest gotowe! Wysmaruj formę do pieczenia masłem i wylej na nią ciasto. Ustaw piekarnik na 180 stopni i kiedy będzie on gotowy do użycia, piecz ciasto przez 30-35 minut.