Domowe bułki to rozkosz, o zapachu i smaku nieporównywalnym z tymi kupionymi w sklepie. Idealne do szkoły lub pracy. Przepis.

Wymieszaj jogurt i olej w misce. Dodaj sól, cukier, żółtko i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszać. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i sól.

Wmieszaj miękkie masło, aż dobrze się połączy. Przykryj ciasto miską. Trzymaj pod przykryciem przez co najmniej 10 minut.

Podczas gdy ciasto rośnie, wymieszaj ser z posiekanymi ziołami. Z ciasta uformuj długi wałek, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki. Każdy kawałek powinien być uformowany w kulkę.

Każdą kulkę zwijamy w okrąg. W połowie okręgu zrobić nacięcie, a następnie rozsmarować nadzienie. Aby uformować małą bułeczkę, zwiń ciasto w kierunku noża.