Na polskich stołach często pojawia się kurczak jako delikatne białe mięso. Potrawy z kurczaka to coś, co uwielbiam jeść. Każdy przepis jest pyszny i soczysty. Oto pięć najlepszych przepisów na piersi z kurczaka.
Kurczaka tradycyjnie panieruje się w mące, jajkach i bułce tartej. Dopraw mięso przed panierowaniem. Bułkę tartą można wzbogacić o starty parmezan. Skórka stanie się chrupiąca i brązowa o wyrazistym smaku.
Sałatka, która łączy w sobie kurczaka i ananasa jest ulubionym daniem wielu osób. Trzymamy za nią kciuki! Dodaj pieczarki, serek śmietankowy, cebulę, czosnek i kukurydzę konserwową, aby przełamać intensywny smak ananasa. Wszystko wymieszaj z majonezem. Smacznego!
Piersi z kurczaka zamarynować w sodzie, a następnie oprószyć mąką ziemniaczaną. Możesz zacząć smażyć piersi z kurczaka, obtaczając je w zwykłej mące. Uzyskasz w ten sposób bardzo delikatny filet.
Pierś z kurczaka można pokroić na mniejsze kawałki. Przed pieczeniem posolić bakłażana, aby uwolnił wodę. Można zrobić mini szaszłyki, a następnie nabić na patyk bakłażana lub pierś z kurczaka. Zawinąć w folię, posypać ulubionymi przyprawami i zapiec w piekarniku.
Dodaj mleko, aby rozpuścić masło, a następnie dodaj musztardę, czosnek i inne przyprawy. Następnie pokrojone kawałki kurczaka ułożyć w formie do pieczenia. Posmaruj kurczaka sosem i piecz w piekarniku w temperaturze 180°C do uzyskania złotego koloru.