Zacznijmy od upewnienia się, że masz wszystkie składniki.
W małej miseczce wymieszaj żelatynę. Dodaj do niej 40ml wody. Odstaw gotową papkę na 20 minut. W rondelku dodaj 60ml wody, miód i cukier. Wymieszaj ponownie. Włóż garnek do kuchenki. Poczekaj aż się zagotuje. Utrzymuj ogień na mniej niż 2 minuty.
W dużym garnku dodaj masę żelatynową i mleko skondensowane. Tabliczka czekolady powinna być pokruszona na małe kawałki. Mieszaj ponownie, aż do całkowitego rozpuszczenia. Odcedź masę za pomocą sitka. Teraz wylej masę na ciasto.
Połóż ciasto na kawałku papieru, a następnie umieść pod nim miskę, aby zebrać ewentualny nadmiar polewy. Aby równomiernie pokryć cały tort, przesuwaj polewę od środka ku brzegom. Aby udekorować ciasto, dodaj owoce lub bitą śmietanę.