Cukiniowa rolada to elegancki i ciekawy pomysł na przystawkę. Można ją wykorzystać jako dekorację na świątecznym stole lub jako przekąskę na przyjęciach. Przepis jest łatwy w przygotowaniu i można go upiec w piekarniku. Będziesz mile zaskoczony tym wyjątkowym przepisem!
Umyte cukinie należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W dużej misce wymieszać jajka. Dodać startą cukinię do miski. Wszystko dobrze wymieszać. Ponownie wymieszać masę. Dodaj 2-3 łyżki mąki. Piecz masę w jednej warstwie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez około 15-20 minut.
Cebulę obrać i posiekać. Następnie podsmaż ją na oleju słonecznikowym. Na koniec dodaj zmielone mięso z kurczaka. Smażyć kurczaka, aż stanie się złotobrązowy. Doprawić mięso solą i pieprzem. Połączyć usmażone mięso z wcześniej startym serem w dużej misce. Połączyć wszystko.
Umieść ciasto do pieczenia na papierze pergaminowym i włóż do środka nadzienie. Pozostawić trochę miejsca wokół krawędzi. Następnie zwinąć ciasto i włożyć do piekarnika na 10 minut, aż ser się rozpuści. Teraz możesz już zwinąć swoją cukinię! Można ją podawać na ciepło lub na zimno.