Dla szczupłej talii, dietetyczne cienkie placki z cukinii – Są pyszne i chudnę jedząc je codziennie.

Oto jak powstają dietetyczne cienkie placki z cukinii. Brzmi niewiarygodnie? Właśnie tak jest!

Lato to najlepszy czas na jedzenie warzyw. Są one obfite i świeże. Cukinia jest ulubionym warzywem wśród nich wszystkich.

To zielone cudo jest niskokaloryczne i w 95% składa się z wody. Daje Ci długotrwałe uczucie zadowolenia. Cukinia w połączeniu z niskotłuszczowymi naleśnikami to pyszny sposób na smaczny i łatwy do przygotowania letni posiłek.

Ten przepis jest świetny z wielu powodów. Posiłek ten jest niskokaloryczny, co oznacza, że może być włączony do zdrowej diety. Po drugie, cienkie naleśniki z cukinii i jajek są przepyszne! Możesz sprawić, że będą bardziej kolorowe, dodając do nich śmietanę lub miód. Pokochają je nawet dzieci, które wahają się przed warzywami.

To danie jest łatwe do przygotowania. Oto, czego będziesz potrzebować:

  • około 2-3 łyżek oleju rzepakowego;
  • łyżeczkę soli;
  • około 750-800 g cukinii (najlepsza jest świeża);
  • pęczek pietruszki;
  • 2 jajka;
  • 1 szklanka mleka;
  • 1,5 szklanki mąki;

Jesteście gotowi do pracy? Zaczynajmy: