Najpierw odlej około 80 ml i mleka i po kolei zamocz w nim każdy z herbatników. Połowę z nich ułóż obok siebie na dnie foremki lub innego naczynia, które używasz. Następnie zajmij się przygotowaniem 2 mas. Aby wykonać pierwszą, utrzyj cukier z twarogiem na gładko. Druga masa to ubita śmietana, mleko i pudding w proszku.
Kiedy masz gotowe obie masy, musisz je połączyć. Do ubitej śmietany powoli dodaj twaróg z cukrem aż powstanie puszysty, dość gęsty, krem. Wylej połowę masy na przygotowane wcześniej herbatniki, a następnie ułóż na masie resztę, która Ci została. Tak samo, jak wcześniej, jeden obok drugiego.
Została tylko dekoracja ciasta, polej je polewą czekoladową. Aby ją wykonać, zagrzej w rondelku śmietankę, dodaj czekoladę i dokładnie wymieszaj. Ciasto gotowe! Teraz schowaj je na 2 godziny do lodówki i ciesz się smakiem.