Przygotuj 3 miski. Do każdej miski dodaj ubite na sztywną pianę 3 białka. Następnie wsyp 2,5 łyżki cukru i nadal ubijaj. Potem powoli wsypuj pół łyżki mąki i 50g orzechów. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Wyłóż blachę papierem do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym. Delikatnie wylej ciasto na blachę i włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz ok. 20 minut. Tak przygotowane trzy ciasta odstaw do ostygnięcia.

Przygotowanie kremu z chrupiącą warstwą: Wymieszaj w garnku żółtka, dodaj 10 łyżek cukru, mleko, cukier waniliowy i resztę mąki. Postaw garnek na ogniu.

Gotuj, cały czas mieszając. Zanim masa zacznie się gotować, zdejmij ją z ognia, nadal mieszając przez ok. 2 min. Ostudź.