Pokusa każdego łasucha, prawdziwe dzieło sztuki cukierniczej, coś, czego po prostu trzeba spróbować.

W pierwszej kolejności przygotowujemy ciasto. W tym celu 200 g przesianej mąki wsypujemy do miski, dodajemy masło, i ugniatamy rękami. Następnie dodajemy żółtka, cukier i proszek do pieczenia.

Na koniec dosypujemy pozostałą mąkę, i wszystko wyrabiamy. Jeżeli ciasto za bardzo się rwie, można dodać odrobinę (najwyżej łyżkę) wody. Gdy jest gotowe, należy je rozwałkować.

Blaszkę 25 x 30 cm (ewentualnie 20 x 30 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Papier musi wystawać ponad krawędź blachy. Do wyłożonej blaszki przenosimy rozwałkowane ciasto (dobrym sposobem jest owinięcie go wokół wałka, a następnie odwinięcie wprost na papier).

Można je lekko docisnąć, by mieć pewność, że przylega do podłoża. Surowe ciasto posypujemy mrożonymi owocami.

Kolejnym krokiem jest zrobienie sztywnej piany. Najpierw ubijamy jedynie białka z cukrem, a dopiero po chwili dodajemy także skrobię. Gdy piana jest sztywna, od razu pokrywamy nią ciasto z owocami, i umieszczamy w piekarniku, rozgrzanym do temperatury 180° Celsjusza. Pieczemy około 40 minut. Pianka może się lekko zrumienić, ale jeśli grozi jej przypalenie, najlepiej przykryć ją arkuszem folii aluminiowej.