Przygotuj dwie miski. W jednej misce wymieszaj suche składniki (mąkę, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól).

Dodaj jajka, cukier, śmietanę, olej i dobrze wymieszaj. Wymieszaj obie mieszanki i ubijaj do uzyskania gładkiej masy.

Przygotuj formę, wykładając ją papierem do pieczenia. Do przygotowanej formy należy wlać ubitą masę ciasteczkową. Piec w temperaturze 200°C przez 12-15 minut.

Delikatnie zanurz drewniany nóż w formie, aby sprawdzić, czy ciasto się upiekło. Jeśli nie ma na nim śladów ciasta, ciasto jest gotowe do ostygnięcia. W tym czasie możesz przygotować syrop. Połącz cukier i wodę i podgrzej do wrzenia. Po około 2 minutach wyłącz płomień i pozwól syropowi ostygnąć.

Dodaj brandy lub koniak. Gdy ciasto ostygnie, odwróć je do góry nogami i wyjmij papier do pieczenia. Podziel ciasto na cztery równe części i wyrównaj boki za pomocą noża. Pamiętaj, aby każdy kawałek posmarować syropem.