Niesamowicie miękkie ciasto jogurtowe bez konieczności użycia blendera. Ciasto kawowe w zaledwie 5 minut + czas pieczenia. Przepis.

To pyszne i puszyste ciasto jogurtowe, które możesz zrobić w domu.

Jest proste w wykonaniu i wymaga bardzo niewielu składników. Nawet najbardziej wymagający smakosze będą zadowoleni z delikatnego smaku tego ciasta.

Czego potrzebujesz?

2 jajka
30g masła
10g proszku do pieczenia
300-320g mąki pszennej
120g cukru
220 ml jogurtu
Można też dokupić 100g wiórków kokosowych, orzechów lub rodzynek.

Jak przygotować:

Użyj trzepaczki, aby ubić razem jajka i cukier. Wmieszaj masło i jogurt. Następnie stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia, tak aby powstało ciasto.

Do ciasta możesz dodać wiórki kokosowe lub sułtanki. Ciasto pieczemy w formie o wymiarach 10 x 22 cm przez 30-35 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

Po wyjęciu ciasta z piekarnika oprószyć je cukrem pudrem.

Smacznego!