Nadzienie wiśniowe idealnie do nich pasuje. Przyrządzenie ich potrwa maksymalnie pół godziny, a efektem będzie można cieszyć się kilka dni (o ile wcześniej nie zostaną pochłonięte).
Bierzemy głęboką miskę. Przesiewamy do niej mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy do tego cukier i mieszamy wszystko. Później umieszczamy w misie także: jajka, śmietanę i miękkie masło – najlepiej, żeby było podgrzane w mikrofalówce.
Zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy aż powstanie nam z niego długi prostokąt. Jego brzegi smarujemy dżemem wiśniowym i układamy na nim 50 sztuk wiśni.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, ustawiamy na niej ciastka i wkładamy to do piekarnika nagrzanego wcześniej do temperatury 180 stopni na ok. 20 minut. Gotowe ciastka warto posypać cukrem pudrem.