Przygotowanie ciastek zaczynamy od rozpuszczenia w ciepłej wodzie cukru i surowych drożdży, następnie odstawić na około 7 minut. W tym czasie przesiać mąkę i dodać sól. Po upłynięciu 7 minut wlewamy, bardzo delikatnie, drożdżową mieszkankę wraz z 20ml roślinnego oleju do przesianej mąki, po czym zaczynamy zagniatanie ciasta.

Jeśli pojawią nam się grudki, wystarczy dodać następne 20 ml oleju i wyrabiać ciasto dalej przez 10 minut. Po wyrabianiu ciasto powinno być miękkie oraz lekko lepić się do stołu. Tak wyrobione ciasto przekładamy do miski i przykrywamy spożywczą folią. Zostawiamy na 40 minut w ciepłym miejscu.

W tym czasie przygotowujemy farsz. Zaczynamy od ugotowania piersi z kurczaka oraz obrania i posiekania cebuli. Cebulę należy podsmażyć na maśle, aż będzie miękka. Ugotowany filet zmielić, np. w blenderze.

Usmażoną cebulę dodajemy do ugotowane i zmielonego filetu z kurczaka, przyprawiamy pieprzem, solą, po czym całość mieszamy. Tak przygotowany farsz zostawiamy do ostygnięcia, aż osiągnie pokojową temperaturę.