Radzieckie ciastka to smaczna i najlepsza przekąska dla całej rodziny – Idealne rozwiązanie na danie główne lub przekąskę.

Ciastka radzieckie – pyszna przekąska

Wśród domowników ciastka znikają w ciągu jednego dnia, ze względu na swój unikalny smak. Spróbowanie ciastek sprawia, że chce się sięgać po kolejne. Prośby o przepis często pojawiają się od razu po poznaniu ich smaku. Ponadto ich przygotowania jest bardzo proste.

Przekąskę wyróżnia konsystencja ciasta, jest ono bardzo puszyste oraz farsz. Wyrabianie ciasta w zbyt dużej ilości mąki sprawi, że stanie się rzadkie. W chwili kiedy ciasto przestanie przelewać się przez palce, będzie to znak, że ilość dodanej mąki jest wystarczająca i nie trzeba dodawać jej więcej.

Chcąc uzyskać rumiane, miękkie, puszyste ciastka trzeba ugniatać ciasto kilka razy.

Składniki

Do przygotowania ciastek potrzeba:

  • 340ml słonecznikowego oleju
  • 800g pszennej mąki
  • 50g cukru
  • 500ml wody
  • 25g drożdży
  • 15g soli
  • 40g masła
  • 500g piersi z kurczaka
  • 250g cebuli
  • sól i pieprz czarny (mielony) do smaku

Przygotowanie